개인구독
소속 기관이 없으신 경우, 개인 정기구독을 하시면 저렴하게
논문을 무제한 열람 이용할 수 있어요.
지원사업
학술연구/단체지원/교육 등 연구자 활동을 지속하도록 DBpia가 지원하고 있어요.
커뮤니티
연구자들이 자신의 연구와 전문성을 널리 알리고, 새로운 협력의 기회를 만들 수 있는 네트워킹 공간이에요.
이용수
DBpia Top 5%동일한 주제분류 기준으로
ABSTRACT
서론
요약
REFERENCES
논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!
한국 전통발효식품의 현재와 미래발전전략
식품과학과 산업
2020 .06
부재료 첨가에 의한 전통 장류식품 품질 특성 변화에 관한 연구 동향
한국식품영양과학회지
2023 .02
Traditional Fermented Soybean (Cheonggukjang): Improves Gut Health
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2022 .10
Evaluation of sugar contents in Korean traditional soybean fermented foods
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2022 .10
A Review of Fermented Foods with Beneficial Effects on Brain and Cognitive Function
Preventive Nutrition and Food Science
2016 .12
Culture-independent analysis of yeast diversity in Korean traditional fermented soybean foods (doenjang and kanjang) based on 26S rRNA sequence
Applied Biological Chemistry
2015 .01
발효 미생물에 따른 누에동충하초 발효산물의 특성
한국버섯학회지
2017 .01
숙성 기간에 따른 간장과 된장의 항당뇨 효과
Food Science and Preservation
2019 .06
Comparison of Quality of Fermented Soybean Paste (Doenjang) Produced in Gangwon-do
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2020 .10
Effect of dietary Korean Traditional Fermented Foods with Processed Meat Products on the Occurrence of Carcinogens
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2021 .10
국내 지역별 콩 발효 가공식품에 함유된 티아민, 리보플라빈 및 니아신 함량평가
한국식품영양과학회지
2022 .07
동북아 발효문화의 기원에 관한 고찰
식품과학과 산업
2020 .06
Evaluation of menopausal syndrome relief and anti-obesity efficacy of the Korean fermented food Doenjang: A randomized, double-blind clinical trial
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2024 .10
Non-Saccharomyces Yeast Strains with Improved Flavors from Korean Fermented Sauce (Doenjang and Ganjang)
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2018 .10
Comparison of Quality of Korean Fermented Soybean Paste Produced in Gangwon-do
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2018 .10
미생물 발효 괭생이모자반의 생리활성 평가
한국식품영양과학회지
2020 .11
Development of Cheonggukjang Sauce with Germinated Soybean Fermented Food Ingredients using Bacillus subtilis
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2019 .10
Effects of fermented soybean products (Cheonggukjang) on human gut microbiomes in westerners
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2023 .10
Immunomodulatory Effect of Fermented Soybean Products (Cheonggukjang) and Their Related Microorganisms
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2016 .10
옹기에서 발효된 간장의 품질 및 건강 기능성 증진 효과
Food Science and Preservation
2022 .06
0